Tipy na knížky #1

Ahojky! Rozhodla jsem se vám poradit nějaké knížky, které se mi líbily. Budu se snažit přidávat knihy, které nejsou tolik známé, ale přes to skvělé :) Snad najdete nějakou inspiraci ke čtení.


Můj život u sousedů
Autor: Huntley Fitzpatrick

Můj život u sousedůGarrettovi jsou všechno to, co Reedovi nejsou – hlasití, chaotičtí a láskyplní. A Samantha Reedová nemůže odolat a každý večer tuto úžasnou rodinu pozoruje ze svého střešního okna a touží být jednou z nich – vymanit se z područí dominantní matky a nepodřizovat svůj život jejím přáním. Avšak zdá se, že je to pouze krásný sen… až do jednoho letního večera, kdy za ní vyšplhá Jase Garrett. A všechno se změní! 
Oba se potýkají s trapnostmi i krásami první lásky, Jaseova rodina Samanthu okamžitě přijme do svého středu, i když ona ho před tou svou drží v tajnosti. Vše je téměř dokonale až do okamžiku, kdy se stane něco, co změní celý její svět. A Samantha se náhle musí rozhodnout a zvolit si, kterou z obou rodin zachrání. 

Už je to opravdu dlouho, co jsem tuto knihu četla, ale ještě teď si živě pamatuju, jak jsem z ní byla unešená! (Tímto zdravím svou kamarádku Martinku...navždy budeme Jase milovat!)
Pokud vám nevadí romantické knížky, které jsou vždycky trochu klišé...rozhodně si ji přečtěte!

Kluk mého srdce
Autor: Huntley Fitzpatrick
Kluk mého srdceTim Mason je kluk, na kterého se můžete spolehnout, když budete potřebovat najít otevřený bar, když budete sjíždět schody na lyžích nebo když budete chtít jezdit na motorce po školních chodbách. Alice Garretová je…no určitě to není vhodná holka na nezávazné rande, zvlášť když kolem sebe má smečku ochranitelských bratrů. A i ona tuší, že Tim není zrovna vhodná volba. Nicméně někdy volbu nemůžeme příliš ovlivnit.
Už jsem vám ukázala život u sousedů, takže pokud byste si knihu přečetli rozhodně se ještě pusťte do Kluka mého srdce, je to volné pokračování MŽUS a i toto je moc pěkná knížka.

Bez šance
Autor: Neal Shusterman
Bez Å¡ance

Fascinující a temná dystopie ze světa, kde společnost zavedla nový zákon: Každé dítě má právo na život od chvíle početí až do věku třinácti let. Mezi třinácti a osmnácti je ale na rodičích, jestli ho vychovají až do dospělosti, anebo ho pošlou… rozpojit. Tohle nenápadné slovo znamená, že problémové děti, sirotci, anebo prostě ty, které v sobě mají příliš vzdoru, jsou odeslány do sběrných táborů, kde jsou jejich těla rozebrána a orgány předány těm, co je potřebují. Takže technicky žijí dál – alespoň to dětem říkají. Tři z nich, Connor, Risa a Lev, se setkávají v táboře a ani na okamžik nemají chuť žít dál…rozpojení. Jedinou šancí je útěk.

Možná už jste si všimli, že tato kniha teď byla všude možně propagována, aby se mohl vydat další díl. Takže i já vám jí tu ukazuji a doporučuji! Opravdu se mi kniha líbila...a byla by škoda kdyby zůstala bez druhého dílu!

Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Z bookstagramu na blog a zase zpět

Ze zákulisí bookstagramera #1

Stačí jen chtít

Polibek v New Yorku